• 0222 222 22 22
  • Çalışma Saatlerimiz: 08:00 - 19:00

KABAK DOLMASI


Kabakların üzerinden keserek kapak çıkartın. Kenarlardan yarım cm boşluk bırakarak içlerini çıkarın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Lor peynirini bir kaseye alın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve peynire ekleyin. Dereotunu ince kıyıp ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağının içine sarımsak rendeleyin ve fırçayla kabakların içine ve dışına sürün. Kabakları peynir karışımı ile doldurun. Bir fırın kabına dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. kabak dolma artık hazır, afiyet olsun.

Kabak Dolması Malzemeleri

• 6 top kabak
• 250 gr Aydınoca lor peyniri
• Yarım demet dereotu
• 2 kırmızıbiber
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber